Fotozoektocht

1/02/05 Een foto als souvenir van een schoolreis? Misschien kent u een van deze belhamels of weet u wat de aanleiding voor dit kiekje is?

Reacties bij deze foto

maurits engelen

we zullen al maar eens beginnen met de onderste helft(beneden een denkbeeldige horizontale in het midden van de foto).



Waar en hoe en waarom en wanneer ? Geen idee, een schoolreis zeker, naar Malonne?, met Broeder Medard, Constant Goevaerts en Meester Doll erbij (maar da's al bovenste helft).

onderste 6 heren: Leon Wirix(+), Chretien Stulens, ? , Jaak Daenen(?), Bob Lambrechts, Christiaan Croux(?).

dertien hoger geplaatsten:

?, Willy Brepoels, Jos Engelen, Jos Fastré,

Ward Roofthooft(?), Albert Vrijens, Lowie Vrijens(+),

?, Jan Zimmermann, Raf Nouwkens, Jozef Martens(?), Michel Buntinx, Pol Engelen.



[ik kan mis zijn]


1/02/05
frans m.

Die gasten zijn allemaal van voor de oorlog. Ikzelf ben van tijdens de oorlog maar toch herken ik nog Ludo Rombouts, rechts van Br. Medard.


1/02/05
jeanpierre

rechts vooraan, is dat niet pol engelen? En in het midden voorste rij: Raf Nauwkens?


1/02/05
frans

correctie: ludo rombouts staat rechts van "meester doll".


1/02/05
maurits engelen

Laten we voor de bovenste helft vertrekken vanaf Broeder Medard, u allen welbekend, welbemind en in eerbied blijvend herinnerd:



recht boven de broeder, Constant Goevaerts als ik het wel heb; Constant kijkt naar en lacht met Meester Doll; Meester Doll verbergt gedeeltelijk een andere meester. Wie ? Er was in die tijd een Meester Clijsters in de school, maar da's maar een gok. Rechts van Mr. Doll, staat Ludo Rombouts zaliger. Het derde hoofdje rechts van Ludo Rombouts, en braaf maar indringend kijkend, Clement Aerts "van de zjenderrem" . Rechts over Clements' schouder loerend staat Marcel Vanrusselt.

Links beneden van Clement Aerts, boven tussen Raf Nouwkens en Jozef Martens(?), zou best Theo Thijs kunnen zijn. De kleine rechts boven Marcel Vanrusselt doet me aan Jos Decock (+) denken; dan springen we naar rechts over een onbekende heen, en

vermoed ik Emile Decock te herkennen, Jos' broer en van de actuele hasseltse zwembadenfirma. En dan, overduidelijk, en met een glimlach die alles overstraalt, Guy Raison.



[Mer ich kan mis zin.]



Wat nu nog onbekend blijft is moeilijk te traceren. Webmaster, gooi er in de toekomst een coördinatenrooster over heen.

Of nummertjes. Ik moest mijn kompas te voorschijn halen om mijne weg te vinden in dat bos.


1/02/05
maurits engelen

Nog ene: recht achter Michel Buntinx, en juist voor Marcel Vanrusselt: Briers van Spurk. Vraag me echter niet naar de voornaam van deze jeugdgenoot.


1/02/05
Robrecht Penders

Ich bèn wol vieël joenger mêr toch dènk ichter 'n paor te kènne, ich kanooch mis zienAter Mr Doll ès dat nie Meester Merken mèt ze brilleke ên lêngs Vanrusselt ene van Potargent van de slachter boëve dae kan dat Van Keer nie zien Onder Doll zoo dat de de lange Lormans konne zien Govaerts boëve Br. Medard hêrkèn ich aai nie op Normaol moetteze ammel thèrkènnen zien.

ve zien nog wol


1/02/05
paul vrijens

Maurice Engelen heeft gelijk over Albert & Louis Vrijens op de 1ste rechtstaande rij


8/02/05
Heynderickx Ludo

Dit is een foto getrokken op schoolreis in de Ardennen, aan de rots waar Koning Albert I is afgevallen. Het zijn jongens van het 5,6,7,en 8ste studiejaar. Wie :van onder naar boven : Croux CH,Broux, Appermans,Wirix L,Engelen P,Buntinx M,Nouwkens R,Zimmerman J,Vrijens L&A,Fastre J,Engelen J,Brepoels, Raison G,Briers,Thijs T, Roofhooft W,Vanrusselt M, Aerts C,Heynderickx L,Broeder Medard,Meester Dol,Rombouts L,Vankeer G,Vissers M, meester Mercken,broeder Overste. Dit zijn de jongens die ik met naam ken er zijn ook verschillende jongens bij die met ons in het 6de zaten en van KL of Gr-Spouwen afkomstig waren en twee ervan waren Grondelaers. De nieuwe omslag (kepelder) valt goed mee.


11/02/05
Patrick Bollen

Ik denk dat de persoon onderaan de foto met de bril en de hand onder de kin Jan Erven is.



P.Bollen


20/02/05
ushi torfs

ALS IK DENK WIE JULLIE BEDOELEN DAN WEET IK WIE JULLIE BEDOELEN LUDO ROMBOUTS GEEFT NU PAARDRIJLES AAN MIJ EN LEERT MIJ HEEL VEEL BIJ . HIJ IS EEN HELE TOFFE LESGEVER ZELFS DE TOFSTE DIE IK OOIT HEB GEHAD EN EEN LIEVE . IK WEET DA HIJ OP MANEGE GALGEHOEVE ZIT . GALGEVOORT NR 12 . DAAR WERKT SAMEN MET ZIJN BROER LEON ROMBOUTS . ALS IK HET GOED HEB IS HIJ 53 JAAR . SRR VOOR HET STOREN .



USHI TORFS


21/02/05
frans

Sorry Pat, maar ik denk niet dat het Jan Erven is. Past ook niet in de leeftijdscategorie. Ik denk dat het Bob Lambrechts is (toen nog met bril).


21/02/05
maurits engelen

vraag aan Ludo n.a.v."Heynderickx Ludo - 11-2-2005" : bedoel je niet "Notelaers" i.pl.v. "Grondelaers" ? Het waren twee gebroers, André en ?, van Vlijtingen afkomstig en familie van de gebroeders

Valkenborg, André en Rik, zonen van de "chef van den tram". Daar hadden ze ook hun bilzerse voet aan huis. Was Mevr. Valkenborg trouwens niet hun tante?


22/02/05
Robrecht Penders

Kan het zijn dat de jongen rechts boven Raf Nouwkens de oudste van Prosmans is en daar boven wijlen Frans Coelmont(+), en net boven Lowie Vrijens(+)Rene Baerten(+) Al de genoemden herken ik behalve meester Govaerts als zijnde de persoon boven Br. Medard.


22/02/05
Ludo Heynderickx

Ik denk dat Maurice Engelen gelijk heeft aangaande de jongens die naast Raison G en juist boven Raison, Notelaers heten, maar dan is volgens mijn de jonge tussen Raf Nouwkens en Michel Buntinx, Michel Grondelaers. Ik heb ook nog een andere foto genomen op die plaats.

Groeten Ludo


23/02/05
maurits engelen

Juist Ludo. Dat zou best Michel Grondelaers kunnen zijn i.pl.v. "de Jozef Martens met een vraagteken" die ik vermoedde.

Maar wie is toch dat "dievels kraut" schuin tussen Jan Zimmermann en

Ludo Rombouts?

Mevrouw Ushi Torfs,

deze Ludo Rombouts is veel te vroeg gestorven om zoals u dacht, nu nog paardrijles te mogen geven. Helaas.


24/02/05
Lucien Martens

Volgens mij is de derde van links helemaal onderaan:George Poesen.De zwartekop tussen Zimmerman en Rombouts kan Frans Koopmans zijn.Het hoofd rechts van Rombouts is Ernest Schoups volgens mij.In het gezicht rechts achter Nouwkens meen ik de zoon van de uitbaatster van cafe splendid te herkennen.(naam?)


25/02/05
maurits engelen

Foto - februari 2005.

Op 22/02/05 en 23/02/05 hadden Ludo Heynderickx en ik de twee gebroeders naast Guy Raison, geïdentificeerd als André en ? Notelaers van Vlijtingen. Onze Pol (Engelen) heeft nu "?" herkend als Michel Notelaers.

Zieste, langelèste kimp de werd ael èn de ploj.


14/07/05
vicky kuypers

leuk dat jullie herinderingen terug halen van vroeger



ik ken ludo rombouts ook persoonlijk heb daar vroeger paardrijles van gehad

ik ken ook zijn enige dochter tof meiske

ik zou heel graag terug kontakt met hun hebben

dus ludo R. als je dit leest stuur me een mailtje of judy


13/11/06
jeanpierre schorpion

ter attentie van vicky,



Ludo Rombouts, enige zoon van Louis en Liske Rombouts-Fuchs, is vele jaren overleden. Hij heeft één zoon Bart. Bart is gehuwd en woont in Zutendaal. De moeder van Ludo, Liske Fuchs woont nog steeds op de Brugstraat 34 en is ondertussen de negentig gepasseerd.


15/11/06
van muylder jolene

ik wou even zeggen da ik vorig jaar rond deze tijd nog les kreeg van ludo en leon. is ludo dan gestorven. ik ben kapster van beroep en werkte samen met judy rombouts tot ze ging werken met haar vader.en kreeg nog les van hun. tot ik verhuisde naar brugge. is ludo dood? wat erg. als het zo is bel ik naar judy.was er niet iemand die vroeg om kontakt terug te hebben met judy. ik kan haar nummer geven maar enkel in vertrouwen. laat een bericht achter om men mail adres dan. joleneke@hotmail.com


29/01/07
jeanpierre schorpion

tav van muylder jolene, bericht van 29.01.07



zie mijn antwoord dd 15.11.06 op de vraag van vicky kuypers.

Het gaat hier blijkbaar om een verwisseling van persoon.

Ludo Rombouts op de foto is reeds vele jaren geleden gestorven en zou nu ongeveer 70 jaar oud zijn, vandaar...


2/02/07
sander kenis

ik sta op de galgehoeve met mijn pony en ludo rombouts leeft nog ze en hij is nu den baas samen met leon rombouts als je meer informatie wil stuur dan een mail


10/06/07
Koen Notelaers

Ik meen hier mijn vader en mijn oom te kennen. Mijn vader (rechts boven achteraan) is Roger Notelaers geboren in 1938 en hij woonde tot zijn 12 jaar te Vlijtingen. Zijn broer Jan Notelaers herken ik ook wel in de jongen linksonder hem maar daar ben ik niet zeker van. De personen André en Michel Notelaers ken ik niet maar de gelijkenis met van de jongens op deze foto is zo groot dat ik bijna zeker ben dat het over hen gaat. Ik kan dit wel eens uitzoeken indien jullie dat wensen. Mijn vader is overleden te Alsemberg in 2000 maar mijn oom woont nog steeds te Dilbeek.


12/09/07
els vanspauwen

Ik denk dat de jongen op de tweede rij, de derde van links, Michel Vanspauwen is. geboren in 1929


16/02/14
maurits engelen

Foto, 1/02/05. Els: deze jongens zijn op de leerkrachten na, allen van de geboortejaren 1936 t/m 1939.


17/02/14
els v.

AH, neen dan kan hij niet zijn. Lijkt er anders goed op :-)


17/02/14

Kunt u ons meer vertellen over deze foto?

Uw naam:
Uw emailadres:
Reactie:
Type de bovenstaande Cijfers: