Nieuwsarchief

fotozoektocht grote spouwen 

Op zondag 9 oktober strijkt BILISIUM neer in Grote-Spouwen voor een volgende fotozoektocht. We hopen er onder andere het mysterie van de zeven mannen en de zes fietsen op te lossen.

Vanaf 14 uur stallen we onze fotoverzameling van Grote-Spouwen uit in zaal Onder Ons in de Pastorijstraat. We willen zo veel mogelijk Spouwenaren (en anderen even goed) verwelkomen om de ontbrekende namen op onze foto's in te vullen. Zoals altijd doen we een warme oproep aan iedereen om de eigen familiealbums mee te brengen en ons de kans te geven deze te scannen zodat we onze verzameling kunnen aanvullen.

Terwijl u in onze fotocollectie grasduint zorgt de plaatselijke afdeling van Ziekenzorg voor koffie en vlaai.

Met de herdenking van de Eerste Wereldoorlog in 2014 in het verschiet zijn we in het bijzonder op zoek naar foto's, documenten en geschriften over deze periode. Ook hier vragen we slechts een kopie te mogen maken, zodat uw origineel netjes in de familie blijft. BILISIUM ondervindt een stijgende belangstelling, vooral bij het jonge publiek, scholieren en studenten, voor dit verleden en wekelijks krijgen  we daar in ons lokaal of in onze mailbox vragen over. Elke aanvulling van onze collectie is dus wel besteed.