Nieuwsarchief

Het nieuwe auditoriumprogramma dat Bilisium voor u in petto heeft, begint met een historische uiteenzetting door niemand minder dan Evrard Raskin.
Later volgen er nog lezingen over onze landschaps- en landbouwgeschiedenis en het verband tussen die twee, over het eeuwige gestechel tussen Hoeselt en Bilzen, en over de sporen van het aloude Bargoens in de Bilzerse volkstaal. Geschiedenis, volkskunde, taalkunde ... U leest er meer over elders op deze site.

Maar op dinsdag 13 september bijt Eigenbilzenaar Evrard Raskin dus de spits af.
U kent hem vast, indien niet als oud-leraar in Hasselt, dan toch als oud-volksvertegenwoordiger en -senator, als succesvol gewezen advocaat en politierechter in Genk, of als gelauwerd historicus. Het is in deze laatste hoedanigheid dat u hem in het auditorium van Bilisium aan het woord zult horen, meer bepaald over onze voormalige koning Leopold III. Enorm populair was deze vorst voor de oorlog van '40, erg verguisd erna. In beide gevallen was er een vrouw in het spel ...

Details over een en ander leest u hier.

U kunt ter voorbereiding het artikel in de krant van oktober 2007 er nog eens op nalezen. In onze volgende nummers van Bilisium verschijnt overigens een uitgebreid interview met dhr. Raskin.

Hoeft het gezegd dat u beter uw plaatsen in het auditorium reserveert (info@bilisium.be of tel. 089 41 25 24) als u niet voor een kouwe kermis wilt komen te staan? U begrijpt ongetwijfeld wat wij bedoelen ...

Bilisium