Nieuwsarchief

27/08/11

Graut Broêr

stataug2011 

www.bilisium.be ging op 31 maart 2005 online en volgens de grafieken zitten we de laatste jaren op een constante, zelfs licht stijgende koers.

Sinds augustus 2007, toen onze site volledig vernieuwd werd, mogen we maandelijks 800 à 1.000 unieke bezoekers verwelkomen, met een maximum van 1.057 in januari 2011. De laatste 4 maanden schommelt dat aantal tussen de 950 en de 1.000, ook al zitten de vakantiemaanden daar bij en dat is meestal de periode waarin de bezoeken aan onze site wat afnemen. Het weer zal er voor iets tussen zitten zeker?

Heel wat van die unieke bezoekers komen meer dan een keertje langs. Samen komen jullie maandelijks zo tussen de 1.500 en de 2.000 keer kijken, met weer een uitschieter in januari van dit jaar: 2.402 bezoeken. In de afgelopen vier maanden klikten jullie gemiddeld 1.900 à 2.000 keer per maand aan.

We moeten deze cijfers natuurlijk met een korrel zout nemen, internet is een vluchtig medium. Zowat tweederde van wie langs komt is na een halve minuut al weer de voër op. In de laatste vier maanden duurden  gemiddeld 175 bezoeken langer dan een kwartier, waarvan er gemiddeld 35 per maand zelfs langer dan een uur bleven plakken. Wie dat zijn staat niet in de statistieken van Big Brother, maar hier en daar hebben we wel een vermoeden.

Er is niet zo maar een lijn te trekken in het succes per dag van de week. Dat varieert sterk, maar opvallend en voor ons onverklaarbaar, de laatste vier maanden is het 's maandags wat drukker dan op andere dagen.

We hebben de klok rond volk. De ene dag is er een piek in de late voormiddag, de andere keer zitten de meesten  in de late namiddag of avond bij ons aan de PC. Eens het middernacht geslagen heeft doen jullie een voor een het licht uit. De volhouders rekken het nog een uurtje en dan blijft de teller de nacht door op een waakvlammetje om vanaf acht langzaam terug op te trekken.

En voor wie iets anders verwacht had, de fotozoektocht blijft veruit onze populairste rubriek.