Nieuwsarchief

Op maandag 25 april in de namiddag spreekt taalautoriteit en haikudichter Bart Mesotten over de herkomst van de woorden in onze taal, meer bepaald over onze kerkwoordenschat. Jullie moeten de spreker ongetwijfeld nog kennen van de vele taalcolumns die hij in de loop van de jaren in diverse publicaties, o.a. Knack, heeft verzorgd. Hij heeft ook een indrukwekkende reeks etymologische naslagwerken op zijn naam staan: "Binnenkijken in woorden", "Rondneuzen in woorden" (uitgegeven bij Pelckmans), "Van aalmoes tot Zwitserse garde", "Valse profeten" en, nog niet zo lang geleden, zijn magnum opus "Rari nantes" (bij Altiora, Averbode).

Bart Mesotten o.praem. is afkomstig uit Diepenbeek, is licentiaat theologie en klassieke filologie, en gaf lange tijd les aan het Sint-Michielscollege in Brasschaat. Hij weet dus als geen ander hoe hij complexe materie zoals etymologie moet uitleggen, uit de doeken doen, aan de man brengen. Hij zal dit voor ons doen aan de hand van voorbeelden uit onze rijke paaswoordenschat. Dat hij intussen de respectabele leeftijd van 88 jaar heeft bereikt, laat hij aan zijn hart niet komen, zoveel is zeker!

De eksterogen op onze voorzitter (zijn dikke teen) zeggen ons dat het auditorium op 25 april om 15 uur opnieuw te klein zal zijn. Kom dus tijdig, zo niet riskeer je met je communiezieltje vanop de zijlijn (lees: in de gang) te moeten toekijken! Wij zorgen voor een gezellig drankje achteraf. De toegang bedraagt 3 euro (Bilisium-abonnees verdienen een volle aflaat - pardon, vrije doorgang).
Meer