Nieuwsarchief

Als een goed verteller het woord neemt, zwijgt het gezelschap en is het alsof de tijd gaat stilstaan. Een innerlijke rust maakt zich van de toehoorders meester ...

Georges van de Brouwer is zo’n verteller. Hij herbeleeft zijn jeugd-, zeg maar vlegeljaren in hartje Bilzen aan weerszijden van “de beek” en vertelt wat van die tijd, tussen 1928 en 1946, in zijn geheugen is blijven hangen. “Wie vertelt, schildert zich een wereld en geeft hem zin. In mijn herinnering komen Bilzen en de mensen erin weer tot leven. Mijn verleden herleeft, zoals ik het heb meegemaakt. Eigenlijk heb ik Bilzen voor een stukje ook zelf gemaakt. Ik zou uren kunnen vertellen over wat ik er heb ervaren en over wat nooit had bestaan als ik het voor mezelf had gehouden. Zoals het vroeger was, zo is het eigenlijk nooit geweest – tenzij in mijn hoofd. Een mens bestaat uit vertelsels.”

Georges Lambrechts, oud-Bilzenaar en gestalttherapeut op rust, schrijft al vele jaren zijn jeugdherinneringen neer in een zeer gesmaakte dialectcolumn in het tijdschrift Bilisium.

Wie hem ook eens in levende lijve aan het woord wil horen ...

                         ... heeft net een pakkende vertelavond gemist! Op dinsdag 9 november deed Georges het auditorium van Bilisium vollopen met zijn vaak hilarische, maar niet zelden ook aangrijpende verhalen uit het verleden van zijn geliefde Bilzen. De foto's volgen!