Nieuwsarchief

Een attente internetsurfer signaleerde ons de publicatie van een nieuwe roman, uitgegeven in januari van dit jaar : The King's Nun: A Novel of King Charlemagne, geschreven door Catherine Monroe (pseudoniem van Paula Paul ), verschenen bij New American Library, 288 bladzijden en te koop voor $ kaft boek begaajn14.00.

Het verhaal speelt in de achtste eeuw:
een meiske uit de Walen zocht - en vond - in het klooster haar toevlucht voor de onrechtvaardige wereld. Zij nam niet langer genoegen met de onheuse behandeling die zelfdenkende vrouwen doorgaans te beurt viel. Zij was verstandig en had een eigen willetje en had schoon genoeg van al die neerbuigende betweterij. En dus ging zij naar het klooster. Niet zo maar een klooster, nee! Zij trok naar het klooster van Munsterbilzen! Haar naam: Amelia van Ardennen. We schrijven het jaar 800 of daaromtrent. In dat klooster vond zij haar draai, ook al tartte zij de regels van gehoorzaamheid met haar eigenzinnige kijk op de dingen.
Op een dag kwam de koning op bezoek. Niet zo maar een koning, nee! Karel de Grote in hoogst eigen persoon vereerde het vooruitstrevende nonnenklooster met een bezoek. Hij raakte geboeid door het vranke, niet onaardige noviceke dat hem zo rad en wijs van antwoord diende. Hij benoemde haar tot zijn adviseur en nam haar mee naar het hof.
Om een lang verhaal kort te maken: de koning werd tot over zijn oren verliefd op Amelia en plaatste haar zo voor een verscheurend dilemma: trouw blijven aan haar roeping of ...
At dat niks ès!

Er zijn al enkele recensies te lezen op het net. We kijken uit naar de eerste Bilzenaar die er zijn gedacht over zal zeggen. We reserveren nu al een rubriekje op ons forum!