Nieuwsarchief

4/12/19

We kunnen niet zonder elkaar ...

Het jaar loopt op zijn einde, zoals dat in het late najaar met lopende, dan wel kabbelende jaren - afhankelijk van hoe u ze ervaart - traditioneel pleegt te gaan. Tijd, met andere woorden, om vooruit te blikken naar het volgende jaar 2020 en zich af te vragen: "Hoe zit het met mijn lidmaatschap bij de nu 51(!)-jarige heemkundekring Bilisium? Heb ik de broodnodige 25 euro al gestort om mijn abonnement te verlengen?" Broodnodig voor Bilisium, want zonder u en uw belangstelling voor onze werking en ons erfgoed kan de kring niet bestaan. Broodnodig ook voor u, want u wilt ons eigenlijk niet meer missen, toch?

Kijk maar even wat voor heimat-artikels u voor dit luttele bedrag zes maal per jaar aan huis besteld krijgt!

- Om de 150e verjaardag van de geboorte van de beroemde Bilzenaar Joseph Cuvelier te herdenken, publiceren we in de komende nummers uittreksels uit zijn onuitgegeven memoires uit 1939.
- "Waur of nie waur?" De 70e aflevering alreeds van de veelgeprezen reeks dialectverhalen waarmee Georges van de Brouwer zijn jeugd in Bilzen van zich af schrijft. Tot ons aller jolijt, overigens!
- Dialectgedicht nr. 255 van Den Trotwaarleeper: welke heemkring kan er prat gaan op zo'n pionierse poëtische prachtpen?
- "De geschiedenis van 150 jaar politiek en bestuur in Bilzen" van het productieve koppel Koenraad Nijssen en Frans Maurissen is aanbeland in de jaren 30, t.w. bij de periode net voor WOII. Als dat maar goed afloopt!

Spannend!

Laten we het zó stellen: we kunnen gewoon niet zonder elkaar!