Nieuwsarchief

16/9/19

Druk! Druk! Druk!

Het najaar is, vanuit cultureel oogpunt, traditioneel de drukste periode van het jaar. Een gewaarschuwd mens houdt dus het best tweemaal zijn (en onderstaande) agenda in de gaten!

· Op vrijdag 27 september is er de officiële opening van de achtste Expo Historische Kaarten in De Kimpel, met om 20 uur een lezing door Stefan Lycops over het thema 'Prinsbisdom Luik'. De toegang is gratis, maar vergeet niet u in te schrijven. Dit is een initiatief van bibliotheek De Kimpel en de werkgroep Historische Kaarten. U kunt zich ook aanmelden voor een geleid bezoek. De tentoonstelling loopt tot 12 nov. tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

· De Erfgoedjaarmarkt die de Erfgoedcel Haspengouw tweejaarlijks organiseert, strijkt dit jaar neer in Bilzen, en wel op zondagnamiddag 6 oktober in De Kimpel. Als u een idee wilt krijgen van wat er heemkundig, maatschappelijk en cultureel allemaal reilt en zeilt in onze regio, dan mag u dit ontmoetingsevent van 13 tot 18 uur niet missen. Er is ook kinderanimatie.

· Nu de activiteiten en publicaties rond de herdenking van honderd jaar WO I en de drukte rond het 50-jarig jubileum van de vereniging goed en wel achter de rug zijn, knoopt Bilisium dit najaar met genoegen opnieuw aan met haar Fotozoektocht-traditie en trekt ze op zondag 13 oktober om 14 u. naar Kleine-Spouwen, meer bepaald naar het Ontmoetingscentrum Sint-Amandus, Sint-Aldegondisstraat 5. U kunt er de fotocollectie die Bilisium bezit over Kleine-Spouwen op uw gemak komen inkijken, de plaatsen en personen die u herkent helpen identificeren - en de verzameling over uw dorp aanvullen met wat u zelf aan oude foto's of filmpjes koestert. We kunnen ze ter plaatse voor u scannen. De Koninklijke Harmonie 'De Eendracht' zorgt voor een gemoedelijke ontvangst met een natje en een droogje. Iedereen is welkom, men zegge het voort!

· De volgende lezing in het auditorium van Bilisium handelt over de oude (en moderne!) druïden. Spreker is Herman Clerinx. Noteer alvast de datum: maandag 18 november om 20 uur! En mocht u ons auditorium nog nooit aanschouwd hebben: Kom mêr èns kieke - zolang het nog kan, m.a.w. eer het voorgoed onder de slopershamer verdwijnt ...