Fotozoektocht

15/05/08

Reacties bij deze foto

maurits engelen

't Ziet er voor mij naar uit dat nr. 4 Mathieu "van Jorjs" - Lambrechts - "van de Brouwer" is. Samen met enige vooralsnog ongeïdentificeerden bezig de uitslag van de kampioenpiepers of "aa douve" van een medelid-"douvepie" uit diens "constateur" te lezen en op de "bordereau" van de duivenbond aan te brengen. Met anilinepotlood, nat gemaakt aan secretaris' mond. Heel ver weg roept nr. 3 reminiscenties op aan "den ene of den aandere" van Grake, Niël?, Mon?, Nangske?, Sjel?, ... Hier kan ik ook rats mis zijn.


15/05/08
frans maurissen

Ik denk Maurits dat nummer 3 bij u in de familie thuishoort. Het is waarschijnlijk Jozef Schoefs alias "Jêf van Bieleke", maar hier te zien in werktenue terwijl hij op alle andere foto's die ik ken in driedelig kostuum pronkt. De plaats waar de foto werd genomen zal dan ook wel Jefs café zijn: duivenlokaaI de Pijl a/d Markt. Ik schat 1915-1920.


15/05/08
maurits engelen

Kan zijn, Frans. Ik heb Pa zijne "Noenk Jef èn de Mert, Jefke van Bieleke", alleen op Jefke's oudere leeftijd gekend. Maar wat de datum aangaat: mocht men wel met de duiven spelen tijdens de perikelen van 14-18? 't Zal dus wel daarna geweest zijn.


16/05/08
maurits engelen

Uit zeer deskundige bron wat de Stam Schoefs betreft, namelijk Huguette Schoefs/Hoboken, vernomen: "Natuurlijk is dat Jozef Schoefs. Zelfs ik herken hem zonder dat ik daarvoor mijn tantes moet aanspreken. En natuurlijk zit hij al in mijn archief." Hiermee is onder nr. 3 "Jefke van den Dauvebond" onbetwistbaar geïdentificeerd. Dank je "Huguette van Clement van Noenk Jang van Antwerpe". Frans heeft het dus bij het rechte eind. Zoals zo vaak.


17/05/08
frans maurissen

Ik heb lang naar nummer 6 gekeken. Aan wie doet die man mij denken?? Plots wist ik het: hij lijkt op Fer(di)nand Maurissen zaliger. Het is zijn vader Herman Maurissen, alias "Mao van Graake". Ik heb de man nog goed gekend; hij woonde aan de varkensmarkt. Volgens een doodsprentje dat ik bewaar, werd hij geboren in 1890 en overleed hij in 1960. Hij verloor een arm ten gevolge van een arbeidsongeval (dacht ik...)


17/05/08
maurits engelen

Dat er dus toch ene van Grake bij stond! Maar is het Mon of Nangske of wie? Iets anders nu, omtrent nr. 5. Die riep bij mij ook direct familietrekken op, maar aan den andere kant. Het zal ook wel glad mis zijn, maar naast mijn intuitie heb ik twee zwakke rationele argumenten: een foto van hem in 1922 met dezelfde ernstige uitdrukking en het weten dat hij een hoogst serieuze duivenpie was. Zou het toch Nonk Gerard Kellers (+1950) kunnen zijn, of is mijn wens de nonkel van de gedachte? Ook zoals zo vaak.


17/05/08
Bilisium

Uit nieuwsgierigheid hebben we deze foto gesignaleerd aan een duivenklokkenspecialist met website www.duivenklokken.com. Ziehier het antwoord: Ik kan met 95% zekerheid zeggen dat het een Benzing Strobbe met 20 constateringen is, gemaakt tussen 1908 en 1910. Het kan echter ook een Benzing zijn met 40 constateringen, die gemaakt zijn vanaf 1902. De foto is te onscherp om het zeker te zien omdat het maar hele kleine detailverschillen zijn. Als u de klok in hoge resolutie kunt scannen kan ik het met 100% zekerheid zeggen. Ook al weet u straks hoe oud de klok is, het zegt niet veel over de leeftijd van de foto. De klokken zijn nog zeker tot in de jaren 30 in gebruik gebleven. Succes met uw zoekocht. Met vriendelijke groet, Gerwin Basch


18/05/08
frans maurissen

Na de vaststellingen van de "duivenklokkenspecialist" en door de terechte opmerking van Maurits dat deze foto moet dateren van na de eerste oorlog, stel ik mijn datum bij naar circa 1925. Oordeel zelf: Mao van Graake was geboren in 1890, Mathieu van de brouwer in 1898, Jef van Bieleke in 1878 en Gerard Kellers ( hij is het...) in 1901.


18/05/08

Kunt u ons meer vertellen over deze foto?

Uw naam:
Uw emailadres:
Reactie:
Type de bovenstaande Cijfers: