Fotozoektocht

1/11/07 Een bekende Bilzerse familie. Het meisje rechts op de voorgrond woont nog steeds in de Brugstraat en is inmiddels over de negentig. Meer zeggen we niet.

Reacties bij deze foto

HEYNDERICKX lUDO

DIT IS DE FAMILIE FUCHS N°1 DE ZOON HEEFT NOG CAFE GEHAD IN DE STATIONSTRAAT TEGENOVER BIG LOUIS N° 2 TEM N° 7 ZIJN DE OUDERS EN DE VIER DOCHTERS N°7 IS LISKE FUCHS GETROUWD MET LOUIS ROMBOUTS EN MOEDER VAN LUDO ROMBOUTS ZALIGER.


1/11/07
frans maurissen

Die Ludo is altijd al 'n rappe geweest. Inderdaad... de familie Fuchs. Nummer 1, Jacques Fuchs, heeft vroeger ook café Casino uitgebaat... als ik me niet vergis. Nummer 4, Sin Fuchs, had het "Eikeltje" in de Brugstraat. Zij was ongetrouwd en moet gestorven zijn rond 1960.


1/11/07
Jeu

De aars : Kalle ve dan iëver Jef van Bertrandske en Trieneke wo ooch 't Ekelke höbbe gat?


1/11/07
frans maurissen

Heil zjus. Het zin Jêf van Baetrangske (de paa hoet "Bertrand" Fuchs) en Trieneke van het Eekelke. Ich mein dat Trieneke aofkoem van Zietendol...


2/11/07
Jeu

Zjus. Trieneke (Peeters) wor geboare èn Rèkem mèr wor "één" van 't Wit Piëd èn Zietendèl. Jef ès al ze lève sloëtemèker gewès.


3/11/07
frans

Heil zjus Jeu. Jêf wor nie alleen sloëtemaker mêr ooch woëpesmiëd. De kos doë gewaere ên kiëgel koope. De jaeger goengke doë noë tau vér zêlfgemokde kartoesje. As kènd goenke ve doë ooch kiëgelkes koope vér de wèndkerbien. As ich mich goed rappeliëre verkochte ze ooch gaasflêsse... Eegelek verkochte ze al wo van ijzer wor gemok; stoëve, fernaeskèttele, geteig, klausters ên sloëter ênzauwaajer...


3/11/07
birgit lambregs

nr 5 is Bertha Fuchs. Zij was gehuwd met Hubert Schorpion en woonde tot haar dood in Amelsdorp.


4/11/07
frans

Dat is dus de moeder van Maurice Schorpion??...


5/11/07
maurits engelen

En dan deze nog: Harie van Lemmeke -Henri Marie Lambert Schoefs trouwde met Maria J. Fuchs. Maria is geboren in 1912. Maria is overleden in 1992, 80 jaar oud.


6/11/07
frans

Maria is dus per definitie nummer 2 op de foto...


6/11/07
jeanpierre schorpion

nr 5 is niet de moeder van maurice schorpion, de maurice die wij kennen van de zeepstraat.. Zijn ouders waren van diepenbeek als ik het goed heb.


7/11/07
frans

Ik ben er zeker van dat zij de moeder is van Maurice. Hij moet in ieder geval "tant" zeggen tegen Liske Fuchs.


8/11/07
maurits engelen

Op die ongelooflijk rijke Geneanet-pagina's van Reimond Martens staat er wel degelijk een "Hubert Schorpion ca. 1905" gehuwd met "Bertha Fuchs 1909-1989", en zijn herkomst is authentiek Bilzers. Maar Jean-Pierre, was wijlen de echtgenote van Maurice Schorpion niet van Diepenbeek? En zo de oorzaak van je vermoeden? Op die pagina's is er voor het eerst melding van een Fuchs van 1778-1840. Hij schreef zich : "Bertrand FUCKS".


9/11/07
MAURICE MARTENS

Bertha Fucks is 100% zeker de moeder van Maurice Schorpion. HUbert Schorpion is geboren in Eigenbilzen, de vrouw van Maurice in GENK. Wat het volgende betreft ""Op die ongelooflijk rijke Geneanet-pagina's"" moet ik u melden dat die wel van maurice Martens "geleend" zijn Zonder bronvermelding.


12/10/17

Kunt u ons meer vertellen over deze foto?

Uw naam:
Uw emailadres:
Reactie:
Type de bovenstaande Cijfers: