Fotozoektocht

1/12/04 Carnaval, een optocht of de processie? Wie zijn de vaandeldrager en de hoge pieten van de fanfare?

Reacties bij deze foto

jeanpierre schorpion

een vlugge reactie: ik merk aan de vlag: de fanfare van Bilzen, met rechts naast de vlag "de juge" Roger Claes. Korenstraat??


2/12/04
Robrecht Penders

Hallo,

mooie foto heeeel waarschijnlijk getrokken in de genutstraat tegenover St-Jozef de persoon uiterst links is Joske Daenen en de persoon achteraan aan het uiterste raam van het voorlaatste huis is waarschijnlijk Frênske Bollen het broer van Emma Bollen die een ververswinkel uitbaatten op de hoek van de melkerijwal aan de genutspoort. De gezette persoon langs de deur van het voorlaatste huis is dat niet de dikke slachter ???

Robrecht


2/12/04
frans maurissen

Volgens mij is die foto genomen in de Korenstraat, ergens tussen de Hospitaalstraat en de Korenwal(uiterst links de zonnetent bij bakker Wijnants). Datering: circa 1935. Links in de achtergrond: (inderdaad) Joske Daenen. Op de eerste rij uiterst links zien we Joseph Lenaerts-Maurissen (de pa van Ghislaine, Mia, Richard enz..), naast hem Joseph Fraikin, daarnaast Jef Simoens (maar ik twijfel), dan de vaandeldrager (?) en daarnaast Roger Claes. De foto komt als illustratie bij een artikel dat ik thans voorbereid over de Fanfare. De rest van de namen zou dus zeer welkom zijn.


3/12/04
maurits engelen

Locatie: Genutstraat met de huizen van links naar rechts: oud pand "Door MatheÔ-Alice van Manewelke", nu "Lingerie Daniëls". Dan de woning van "Manewelke, o.a. Milke en Jassing", nu leegstand. Dan de gewezen Slagerij Briers, nu leegstand. Dan bij Min van Bolleke", oude apotheek Daenen. Laatst werd er in goud gehandeld...

Vergewissen jullie zich ter plaatse. Maar rap, vooraleer ze tegen de grond gaan en ze onder de goede zorgen van een projectontwikkelaar uit stof en "brokkiljaon" verrijzen.

Personeel:

Terechte twijfel omtrent "Jef Simoens". Bij de fanfare ?!

Opmerking omtrent "Emma van Bolleke": Frenske Bollen was haar vader.

Gok: de gast rechts in het vooronder lijkt ZOWAT op de actuele Jean "de pelis" Tilkin,

dat het MOGELIJK EVENTUEEL een ouderlijk familielid ervan ZOU KUNNEN zijn.

Op de rest: niks te zeggen en helaas ook geen positieve kennisbijdrage. Vraag eens aan "Neike" of "Maj Potargent van Jefke Vissers zaliger".

En wat is er nu geworden van die vroegere foto met die koene ruiter "Beckers", op zijn paard, voor die

intrigerende mutsaarden ?


3/12/04
rik maurissen

Op deze foto voorwaar geen miŽtseme!

Jef Simoens lijkt mij in dit gezelschap onwaarschijnlijk.

Jos Daenen geniet de eer als eerste op 2 opeenvolgende foto's in deze zoektocht herkend te worden.

Bij mijn weten was Roger Claes geen juge, maar wel de zoon van en zelf gemeenteontvanger.

Genutstraat lijkt mij aannemelijker dan Korenstraat: tussen bakker Wijnants en de Moer staan maar 2 huizen.


3/12/04
Lambert Maurissen

Een zeer kleine bijdrage voor uw zoektocht... Joske Daene, papa Lenaerts en Roger van de Juge zijn duidelijk herkenbaar.Het zou in de Genutstraat kunnen zijn dat de fanfare optrekt, zeker niet in de Korenstraat De jonge man met de flinke haardos zou de nog hiet zolang geleden overleden Albert Tilkin (uit Meershoven) kunnen zijn. Hij woonde in vroegere tijden in de hospitaalstraat tegenover het hospitaal. Zijn moeder baatte een klein specerijwinkeltje uit en vader Louis was een van de laatste cigarenmakers van Bilzen. Of Albert

spelend lid was van de fanfare betwijfel ik, ik weet wel dat hij een trouwe sympathisant was.


5/12/04
Jos Penders

Persoon links is inderdaad Jos Daenen. Paersoon vooraan links met snor is vader Lenaerts (meubelzaak)Persoon boven Lenaerts met bos haar is Jan Bollen broer van Emma Bollen en zn/v Frans Bollen

Persoon rechts naast de vaandeldrager is Roger Claes alias Roger van de zjuus. Uiters rechts vooraan met witte kol is Albert Tilkin.

groetjes


28/01/05
Brigitte Mercken

De man rechts achter vader Lenaerts is mijn grootvader Lambert Mercken, beter gekend als 't Wit van Manuelke.


15/02/05

Kunt u ons meer vertellen over deze foto?

Uw naam:
Uw emailadres:
Reactie:
Type de bovenstaande Cijfers: