Fotozoektocht

1/11/04 Een bedevaart naar Lourdes of zo maar een uitstapje met de bus? Wanneer en wie mag er mee? Vertel het ons...

Reacties bij deze foto

rik maurissen

De man in de deur van de bus is mijn Heernonk Jef Maurissen (Bilzen 1908 - Anderlecht 1979) en ik vermoed dat zijn moeder, Gertrudis "Traai" Wijnants (Bilzen 1881 - Bilzen 1940), naast hem staat. Heernonk was Assumptionist en organiseerde regelmatig bedevaarten.

Aan het opschrift in de achtergrond te zien zijn ze hier beland in Malonne, een bedevaartsoord ter ere van Frère Mutien-Marie. Deze behoorde tot de Broeders van de Christelijke Scholen, wat de aanwezigheid van confraters in deze groep kan verklaren.


1/11/04
Patrick Slechten

Inderdaad een bedevaart naar Lourdes. Links vooraan, de vrouw met de handtas voor zich, is mijn grootmoeder Elisa Stes. Zij stierf op 5 juni 1939.


3/11/04
uit de nota's van Mathieu Maurissen (+2003)

"Een bedevaart naar Malonne. Graf van Broeder Mutien 1933±

v.l.n.r. Busbestuurder - Jos Daenen - Jan Slechten - twee onbekenden - Liske Slechten-Stes (met handtas) - Li Zimmerman - onbekende - Broeder Direkteur Vanderlinden - Broeder Hubert "de roje" - 3 broeders. In de deur Tant Maria van Luik en Pater Jef Maurissen.

Bij de benzinepomp herken ik nog : links van de pomp Madame Edmond Rubens-Dewalef (ijzerwinkel Korenstraat) - links voor de pomp Lowie(ke) Nassen "van de griffier" Markt"


4/11/04
André Vandoren

De broeders die mee op bedevaart naar Malonne trokken waren inderdaad Br. Directeur Albert, Br. Hubert (de rojje) en van links naar rechts (denk ik) Br. Anselmus, Br. Laurentius en Br. Damiaan.

Sjaune foto!


22/11/04
denise vannut

op de foto tussen jean slechten en liske stes staat ernestine dubois


7/11/05

Kunt u ons meer vertellen over deze foto?

Uw naam:
Uw emailadres:
Reactie:
Type de bovenstaande Cijfers: