Auditoriumlezingen

Kom mêr èns leistere èn het Moêderhaus

3e etage, De Ganshof, Hospitaalstraat 15, Bilzen

Toegang per lezing: 3 euro (Bilisiumabonnees genieten gratis toegang)


maandag 10 november 2014, 20 u.

Georges LAMBRECHTS

Het dobbel ich van Georges van de Brouwer

Of: wie zit er achter ‘de stukjes’ in Bilisium? 

De dialectcolumns waarmee Georges van de Brouwer het tijdschrift Bilisium al vele jaren animeert, kennen een steeds groeiend succes. Zij worden gretig gelezen, in weerwil van de drempel die het geschreven dialect vaak toch vormt. Die stukjes roepen echter ook vragen op. Zoals:
Wie was of is die Zjorsj van de Brouwer? Wat beoogt hij met zijn verhalen?
Kijkt hij liever achteruit dan vooruit? Of kijkt hij achteruit om juist beter vooruit te kunnen kijken?
Is het allemaal wel waar wat hij schrijft?
Misleidt hij ons – of staat er meer dan er staat?
Op die en nog vele andere vragen zal de spreker die avond trachten de antwoorden te geven – of beter: ons te doen nadenken door in zijn onnavolgbare stijl voor te lezen uit eigen werk en in te gaan op de diepere betekenis ervan.

Georges Lambrechts (°Bilzen, 1928), woont in Bekkevoort. Hij studeerde filosofie, theologie en familiale/seksuologische wetenschappen, was een tijdlang leraar oude talen en godsdienst, bekwaamde zich in de psychologie en psychotherapie. Publiceerde, naast enkele opmerkelijke gedichtenbundels, geregeld over lichamelijke expressie, relatiebekwaamheid en gestalttherapie, o.a. De therapeut in z'n spiegel (2008). Sinds meer dan 10 jaar is hij lid van de Bilzerse Raad van Wijzen en heeft hij een vaste en zeer gesmaakte dialectcolumn in het tijdschrift Bilisium.
www.georgeslambrechts.be